På promenad

Idag så! Fick äntligen min efterlängtade stadspromenad. Gick runt, runt, runt och strosade. Lite bilder som bevis:



Gick förbi Covent garden och Ladurèe (http://www.laduree.fr/en) och unnade mig själv två macarons, mums! Dock inte lika goda som dina Grieg!



(Den lila var godast! Svarta vinbär/viol & hallon) Fikar på dem nu.

Nu ska jag vila lite och sedan laga mat, har lyckats dra på mig en förkylning igen så jag ska ta det lugnt ikväll.

Twenty forever

Nu har det gått några dagar sedan sist! Har någon rolig historia på lur åt er, vi börjar med att gå tillbaka i tiden - tisdag. Jag skrev ju att vi skulle fira en av Saras vänner så vi gick till en klubb här i London som heter The Roxy, en underground klubb som spelar mycket elektropop-ish musik (något för er e-sara & ellie!). Vi hade det trevligt och dansade och umgicks men vi blev lite fundersamma över en kamera som filmade inne på klubben. Lite senare träffade vi några trevliga grabbar som vi stod och pratade med utanför klubben och de berättar för oss vad kamera-grejen handlade om. Jo, Frankie Cocozza från årets X-factor var där och de filmade honom för ett "he likes to party-klipp" och sure enough, när vi står där kommer denne Frankie ut följd av filmkameran, ett entourage och paparazzis som följer efter honom gatan ned. Haha, vi fick PANIK, vi vill inte vara med på x-factor!

Onsdag, torsdag, fredag var det jobb och ja, vad kan man säga? Det händer inte jättemycket (förutom en sak som jag ska lämna som en liten cliff hanger här för att den inte riktigt är "klar" än, haha, ni får se!). Vi gick ut på vårt favoritställe O'Neills på fredagkvällen efter mycket "Ska vi? Ska vi inte? Ska vi?" och det vart ännu en lyckad kväll.
I lördags var vi i Camden! har lite bilder därifrån...



På sista bilden hade vi förvillat oss in i en labyrint-marknad och lyckats tappa bort Petra. ÅH!

Söndagen var spännande! Jag hade öppningen för första gången helt själv och det gick bra! Hurra! Jobbade till halv 6 och vandrade sedan runt lite i Covent Garden - Strand området. Som en proper engelsk gick jag sedan och ensam-åt på en restaurang med min bok, haha! (Dock Annas restaurang, men det räknas!) Efter det blev det bio, Crazy Stupid Love och vi skrattade och grät och ville typ dö av skam hela tiden, men den var bra! Vi hade ingen lust att gå hem efter bion så jag, Sara och Anna gick till O'Neills IGEN! Och för andra gången den veckan blev det nattmat på en kinesisk restaurang i närheten, det är så gott!

Idag var dagen för mitt NI-nummer-möte så anna hängde med mig till Camden där jag fick vänta i EN OCH EN HALV TIMME, haha! Vad fan! Det skulle ta tio minuter typ. Men men, jag får väl skylla mig själv eftersom jag strulade till det så dant! Anna och jag bestämde oss sedan för att åka till Kings Cross och perrong 9 och tre kvart... MEN vi kom inte ända fram, bara hit:


Nu sitter vi i köket, Anna ritar mönster (som hon säger) på en lapp och nu ska jag försöka roa henne på något sätt! Kanske lite kvällsmat!

God Kväll!


Muffins och cup-cakes

En av de bästa sakerna med jobbet på muffinskis är stammisarna. De är en tapper skara som kommer in nästan varje dag, beställer det vanliga, sitter på sin vanliga plats och gör sina vanliga ritualer. Låt mig presentera - Muffinskis elit:

En dam runt 50-60 kommer in någon gång i veckan och beställer jordgubbs frozen yogurt. Först en stor, sedan en liten, sedan kanske en liten till. Hon är före detta ballerina och mycket mystisk. Säger inte mycket (men är alltid trevlig) och betalar alltid med jämna pengar.

De äldre paret som tappade bort sina bilnycklar är ett annat stammispar. Det känns dock som att tanten blir lite meddragen av sin gubbe, hon är riktigt svårflörtad medan hennes man är VÄRLDENS pratgladaste. De är så söta! Har jag lite tid över brukar jag stå vid deras bord opch lyssna på historier.

Min favorit är fransmannen. Han kommer in varje dag runt 18-snåret, beställer alltid en kanna darjeiiling-te, ger mig alltid dricks, sätter sig alltid vid fönstret, dricker upp sitt te, tar fram sin bok och sitt-somnar på exakt samma sätt varje gång. Han somnade till och med när han hade med sig en vän! Rätt vad det var hörde jag hur någon ropade "Men du kan ju inte somna"! - Fransmannen brydde sig inte, han satt-sov på sitt vanliga sätt och hans vän fick sysselsätta sig med en kvarglömd Evening Standard.

En annan är en 15-ish-årig italiensk ballerina-pojke (tufft!) som är helt toppen! Han kommer in och beställer en "frååzen yoguurt kiwi-stråbärriiiee", han är alltid jätteglad och tar med sig nya vänner varje gång.

Ett annat par är (vad jag antar) två systrar, den ene är lite utvecklingstörd tror jag (världens sötaste och världens mest frågvisa) och de beställer ALLT de är sugna på - smoothies, frozen yogurts, mackor, muffins. Det är så roligt att lyssna på när de pratar för de kan föra värsta seriösa samtalen om typ Teletubbies.

Jag hoppas jag inte glömde någon nu!

Fönsterplatsens utsikt (fransmannens bord):



Måste berätta om min och Annas supertabbe i Covent Garden också! Vi vandrade omkring en ledig dag i Covent Garden och blev sugna på något sött så vi letar oss ner till ett café på piazzan. Det var en japansk-inspirerad liten sak, väggarna var babyblå och stolarna var svampformade - redan där borde vi anat onåd, men det gjorde vi inte. Beställer varsin cup-cake och är såhär glada:




tar ett bett och önskar att vi inte gjort det, det var som att sätta tänderna i florsocker som stelnat lite. Det var supersämst och vi ångrade oss bittert eftersom det ryktas att det finns ett bra muffinsställe bara några meter bort...








Pleasure grounds

GOD MORGON!

Anna och jag ställde klockan på tidigt (08.30), snoozade (08.45) och gick sedan upp (08.51) för att bege oss till den lokala parken! Det är så fint där! Kullar, minnesträdgårdar, ek-alléer. Vi grundade den nya träningsformen Jaga Ekorre - "Man måste vara spänstig för det här", kom på att man ska ha hund när man skaffar barn "så att den kan putta barnet i säkerhet", konstaterade att man borde gå till parken oftare "få igång tarmfunktionen igen", hittade fåglarnas fristad "vad gör hunden där?" och mycket mycket mer.

Nu ska jag göra mig iordning och vänta på anna som ska till banken, när hon kommer hem ska vi luncha och sedan åka till Westfield (northfield, eastfield, southfield?) - europas största shoppingcenter! Det behövs för jag har slängt mitt rogue från make up store i stengolvet och hör och häpna - make up store finns där! WOHO! Vi får se vad vi mer hittar på mer men ikväll ska vi iallafall fira en av Saras vänner som fyller år.



After Eight

HEJ!

Idag har jag jobbat! Blir inte mycket över av dagen när man jobbar sena passet, 12-20. Man vaknar, gör sig iordning, jobbar, åker hem och orkar inte mycket mer än att slappa och sen sova. MEN IDAG har sena passet medfört två roliga saker, jag börjar med den bästa.
Dagen börjar bli lite seg för jag jobbar ensam och det är mycket till kunder, då kommer en av våra stammisar, en man runt 80, in och är toppenglad! Han är toppenglad för förra veckan så tappade han sin bilnyckel inne hos oss och när jag städade bordet där de suttit så hittade jag den. Då var det för sent för att springa efter dem så vi behöll den i vår upphittat-låda och hoppades att de skulle komma tillbaka. Det gjorde de inte. MEN som denne man sedan berättade för mig så hade han och hans fru "re-traced their steps" och ringt till Muffinskis någon dag senare och tillslut löste sig det hela. Han berättade historien om hur de hade tagit en taxi hem, tunnelbana tillbaka med extranyckeln, bil hem igen (hemma vid halv 1 på natten) och allt han hade stött på på vägen, det var en toppenhistoria. OCH VET NI vad han gjorde sen? Han gav mig en låda med after eight! Mitt favvo-godis! Så himla snällt! Han räddade helt klart min dag och (enligt han själv) så gjorde jag detsamma för honom.

Nr 2: En annan kund intresserar sig för min framtid och vi börjar diskutera universitetsval, jobbmöjligheter och min australiensiska dialekt (Hm?). Han räddade helt klart min kväll. Hade börjat göra det man ABSOLUT inte får göra - snegla på klockan = klockan går om möjligt ännu långsammare och vårt samtal fördrev hela 37 minuter, WOHO!

På vägen hem unnade jag mig subway-kvällsmat, killen i kassan frågade mig om jag var amerikan (vad är det med min dialekt?) och sa (tror jag) att mina ögon såg sweaty ut, haha! Och nu ligger jag i sängen och käkar after eight, mums. Ska snart hoppa isäng för det är jobb imorgon också. Måste nu påminna er om att beställa era biljetter och komma och hälsa på mig för inatt kommer Annas pojkvän och det kommer framkalla en saknadstsunami i mig efter alla så.. ja! Älskar er!




Strotsdo

Måste ju berätta om mitt försök att få ett NI-nummer! Det är galet. NI-nummer behöver man ha för att få arbeta i Storbrittanien och eftersom jag redan gör det så är det ju naturligt att jag ansöker om ett, well.. Första gången jag ringde deras kontor var jag inte särskilt förberedd och av någon anledning fick jag typ hjärnblödning mitt under samtalet och när hon frågade mig när jag är född säger jag 8 OKTOBER! Ööh. Kommer dock på det ganska snabbt och försöker rätta till mitt lilla misstag och möts av tvivel från andra änden, haha. Just då hade de inga tider att erbjuda mig (för NI-nummer-intervju-thingy) så hon ber mig att ringa upp senare samma dag. På min lunchrast ringer jag upp och är även då helt sämst! Hade adressen uppskriven på telefonen jag ringde ifrån och så det blev lite krångligt att få fram den men tillslut fick jag iallafall tid för intervju. I måndags kom ett brev adresserat till mig från deras kontor, eller ja, jag tror att det var adresserat till mig för såhär stod det:



HAHAHAHAHA!

Ikväll har jag, Anna och Annas grabb haft "poker-night" fast bytt ut poker mot plump (jag vann!) och cigarrer mot pizza och muffins. Sedan har jag även fått världens bästa samtal från världens bästa familj :) Saknar er tokiga!

Imorgon ska vi till stammispuben (som vi varit på typ två gånger... Men den SKA bli stammispuben) och ja, ha pubkväll! Slutar lite tidigare imorgon för att det är söndag, börjar lite tidigare också men det försöker jag att inte tänka på.

Hos er är det 16 oktober nu! Det känns som att det kan bli en bra dag! Fast först, godnatt!

12 oktober

Tjohoho!

Idag har Anna och jag varit superproduktiva och städat hela huset, varit på Ikea och lagat brakmiddag. På IKEA råkade vi ut för ett smärre drama! Vi hade tagit en vagn som vi fyllt ganska bra och så parkerade vi den vid en hylla och gick för att titta på andra saker och när vi kom tillbaka… VAR DEN BORTA! Vi blev så förvånade över detta oförskämda tilltag men det var inte mycket vi kunde göra så efter mycket letande fick vi gå tillbaka och börja om. Men tror ni inte att vi hittar den lite senare (på annan plats) jag fick syn på den och började skratta så mycket att jag nästan ramlade omkull, det var så weird! Vem gör något sådant? TJUV!

 

Resten av veckan väntar jobb och fika med Malin som också är i London och självklart lite annat skoj! Försöker friskna till också, har varit hängig med feber och förkylning, det är så trist.

 

Lite bilder från när vi var på the Britsih museum i fredags

 


Kväll

Hej igen så snart!

 

Idag har varit en toppendag! Sällan har dricksen kommit i så stora mängder som idag, haha! Det började med en toppengrabb som var så nöjd med allt jag gjorde åt honom att han gav mig det som blev över av hans 10-pundssedel (vilken NÅGON snodde av! Det var inte great). Lite pund och pence här och var i alla fall, tänk att man blir så glad.

 

Sedan hade jag ett awkward moment med bagaren idag. Han är lite speciell, man vet inte riktigt var man har honom och idag stod han och stirrade på mig ett bra tag så jag var tillslut tvungen att (med min mest frågande blick) avbryta honom, då säger han (menat som en flört i guess): ”Your hair is so straight” HAHA! När han såg att jag blev lite full i skratt så säger han typ:  ”Jaa, men det är bra alltså! Har alla i Sverige det?” Höhö, nej? Aja, historierna om bagaren kan fås i mängder men inte just nu!

 

Hahaha! Parantes: Anna ropade precis från vardagsrummet: ÅÅÅHH! Sex inspectors på TV! (Program vi fastnade vid en sen kväll häromdagen). Vi spenderade hela programmet med att ABSOULT inte förstå varför man ställer upp i det, HEMSKT! ”På med värmekamerorna”.

 

Idag var jag hur som helst själv hela eftermiddagen på Muffinskis, superscary och superkul på samma gång. Men jag tror att det var riktigt lärorikt för mig (även om jag ibland improviserade fram skinny-vanilla-ice-cappucinos och bad till gudarna att de inte skulle komma tillbaka och slänga den på mig för att den var så äcklig) och ja, tiden gick jättefort för att det var mycket att göra hela tiden! Ingen Bear Grylls idag men min chef berättade att prinsessan Madeleine (vår svenska alltså) varit där när det begav sig för några år sedan! Hade en jättesöt kort rödhårig (typisk engelsk alltså) kund också som hela tiden blinkade med ena ögat så fort han sa ”okej” vilket han var tvungen att göra för jag gjorde fel HELA TIDEN, haha. Det var något distraherande!

 

Imorgon och på fredag är jag ledig så Anna och jag ska hitta på något! Jag vill supergärna gå till något museum (har blivit tipsad om många bra) så vi får se om det blir något sådant! Något härligt turistigt får det bli i alla fall. Idag köpte vi en DVD vilket naturligtvis innebar Harry Potter-filmkväll. Jag bryggde lite te och så åt vi muffins (som jag by the way får ta hem varje dag, jippie!) och fick gåshud av de bättre scenerna (Hermione raderar föräldrarnas minne, Ron återvänder och hittar svärdet…) PROPER GEEKS!

 

Åh, jag vill att alla ska komma hit så jag får visa er allt! Det är verkligen en fantastisk stad att bo i, så mycket att göra!

 

Nu ska ni få se lite bilder från lägenheten!

 

 

Det var allt för nu!


Onsdag 5 oktober

Hej! Äntligen har vi internet (om än provisoriskt) TOPPEN! Får använda mina kära å ä och ö!
Så, gud, var börjar man ens? Vi kom till London 26, vilket alltså blir förra måndagen (det känns som längre!). Planet var lite sent in vilket aldrig är bra för min resenoja för så fort jag börjar bli lite orolig eller flygnervös så svarar min kropp med att göra mig väldigt sömnig och sure enough: jag somnade på planet och sov hela resan IGEN - jag som lovat Anna att hålla mig vaken, haha. Men allt gick bra iallafall och vi fick våra bagage snabbt så det var bara att försöka reda ut hur vi skulle ta oss till Willeden Green och lägenheten där. Heathrow är stort, väldigt stort och ju närmare vi kom tunnelbanan (vi bestämde oss för att ta tunnelbanan) desto mer ville jag bara hoppa in i en taxi för väskorna vägde elefant men vi tuffade till oss och en lång tunnelbaneresa senare var vi framme!

I torsdags började jag jobbet på Muffinskis och det måste ju ha varit världens bästa dag (för då kom Bear Brylls). Men allt gick väl okej annars, det är bara väldigt väldigt svårt att komma igång med språket spreciellt eftersom jag är så van vid att jobba i café och jag vet vad allt heter på svenska men på engelska är det knepigare! Men jag känner redan nu att det går mycket bättre, idag ska jag tillochmed ha stängningen själv! Det kan bli intressant!

London är så fint! Man blir hela tiden lite överväldigad över allt. Jag ska berätta allt och mer någon annan dag men nu ska jag iväg till jobbet så det får bli lite bilder!



Sista bilden är från Muffinskis och på mina arbetskamrater Marta och Irbe.




RSS 2.0