Festligheter

Hejhejhejhejhej!

Ligger i min säng och väntar på att Oscarsgalan ska börja, haha! Den har man ju sett... någonsin, nej. Men jag gillar ju Fredrik och Filip och eftersom de blev så HIMLANS sågade efter förra årets gala så kan det ju inte vara annat än bra (För de gör årets också va? Annars blir jag mucho besviken)! Vid min sida har jag färdkost som jag köpt för 2 ynka pund (I LOVE CRICKLEWOOD):



Ingenting direkt spännande har hänt idag. Hade en kund som var lite rolig, han stod bakom en velande kvinna  framme vid disken och imiterade henne, haha! Gjorde samma gester och låtsas-pratade när hon pratade och jag kunde ju förstås inte hålla mig för skratt så hans uppvisning fick ett abrupt slut när kvinnan vände som om för att se vad det var som var så roligt. Annars annars... Min kollega Miriams pappa tyckte att jag såg ut att tillhöra den kungliga familjen (detta efter att ha sett mig dansandes i bakgrunden i cirka 8 sekunder då han och Miriam skypade, haha!) "Det finns väl typ en lillasyster, är det hon?" Hahaha, tyskar :)

Jag kan ju berätta att jag har två veckor och 8 fjuttiga pass kvar på Muffinskis och så fort jag tänker på det så ser jag ut ungefär sisåhär:





Detta för att jag:
1. Får panik över att tiden i London snart är slut och jag vet inte om jag är helt redo för det, vill det, kan ha det så osv...
2. Jag övar inför en väns party (vi ska klä ut oss till kända konstverk - det enda jag vet är typ Skriet och "Tänkaren", och jag vill inte gå dit som en naken man).

Imorgon är jag ledig! HURRA! Jag har inte detaljerna utarbetade än men ungefär såhär skare bli: Jag vaknar rätt så tidigt (9? Är det tidigt?), går ut och springer (i ca 2 låtar, låtsas tänja mot ett träd medan jag hämtar andan en halv låt, springer 3 låtar, unnar mig själv att "gå snabbt" (gå i takt till another one bites the dust typ) i 2 låtar, springer upp och ned för trapporna vid Dollis Hill Station tills jag är så trött att jag snubblar upp/ner istället, går mycket sakta i ca 3 låtar, möter en grupp joggare och spinger snabbt tills de är utom synhåll, joggar hemåt men är vilse, stannar och frågar tant om vägen, får hjälp, blir så lättad när jag ser den välbekanta Lidl-skylten att jag joggar resten av biten hem i ren lättnad. Work out summary: 1 hour and 13 minutes), handlar det nödvändigaste (ost, bagels, grapefrukt och pizza) på Lidl, åker till Brick Lane för lite seriös vintage-shopping efter mitt fantastiska fynd på Beyond Retro (som inte blev ett fynd FÖR DEN VAR JU FÖR JÄKLA STOR) - en jeansskjorta-ishig grej som jag BARA MÅSTE HA, sedan stan och nyöppnade Monki på Carnaby Street, hem och börja förbereda FESTEN som Petra och jag ska ha för (nu kommer det):

Det finns ett program. Ett program som vänt upp&ned på vår värld. Detta program är Playing it Straight och är så himlans bra! Det handlar om Cara som ska välja en grabb (bachelor-style) MEN hälften av killarna är gay men spelar straight och om hon i slutet väljer en sådan så vinner han okänd stor summa, väljer hon dock en straight grabb så delar de på pengarna, TOPPEN! Imorgon är det FINAL, jippi! Så Petra och jag har bestämt oss för att göra det till en riktig festlig tillställning! Först middag (potatisgratäng och kantarellsås. Något mer till kanske, men det är det vi bestämt hittills) iklädda våra festligaste kläder, sedan skålar vi i champagne (lägger till en flaska på min Lidl-shoppinglista, CHECK) sedan blir det FINALEN! Det känns som en lagom bra dag.

NU har Oscarsgalan börjat! Skynda skynda!

Hörs snart igen, puss!

Uppdatering (ja, typ en minut senare, suck): SVT.se visar inte Oscarsgalan utanför Sverige :( TYYYPIIISKT.


No Time No Time!

Det är morgon på Needy och jag har vaknat av och till hela förmiddagen (ja, jag börjar 12) och mitt i en av mina uppvaknanden fick jag ganska dåligt samvete över att jag nästan aldrig skriver här. Bloggen startade jag ju för att ni skulle veta lite av det jag gör här men även för att jag själv skulle ha lite hjälp att minnas själv om några år när jag är sisådär gammal och nostalgisk som sig bör på ålderns höst. Så! Jag försöker att lova bättring och jag har ungefär en månad på mig att hålla det löftet för hemresedatumet är nu bokat (eller ja, jag bokade det för några veckor sedan, haha), iallafall, sen kväll 28 mars kan ni åter igen springa på mig i kära Norrköping.


Nu till dåtid då, eller vad säger ni!


En fruktansvärt trevlig tisdag för alltför många veckor sedan var Sara och jag ensamma hemma och båda var lediga så vi bestämde att den dagen skulle bli toppen. Toppen blev den. 2 museum, 3 barer, ett nytt yrke (detektiver - vi gick på Sherlock Holmes-museet), blåbärs-soppe-lunch på Madsen, skaldjurskväll (Mm-mums), biobesök och sedan lite skaldjurskväll till med resterna vi hade.





Fredag på Kew Gardens:





Här om tisdagen hände en spännande sak! Miriam, som är min arbetskamrat på Muffinskis, kom in en sen kväll och hade ett superbra förslag: Pancake-race på Brick lane! Det gick till så att man (i ett lag om 4 personer) sprang lite stafett med en stekpanna med pannkaka i och slängde den vid utvalda platser. Vi kom helt klart absolut helt sist. MEN det var riktigt riktigt kul! Och det var pancake-race med utklädning...







Så, då ses vi snart då!

RSS 2.0